Kinderen aan het werk in de klas

Schooltheater voor jonge kinderen

Theaterproducties kunnen lessen over seksuele vorming verlevendigen en kan ook een opstap zijn voor een meer duurzame aanpak van seksuele vorming op school. Vooral voor kinderen op de basisschool is een theatervoorstelling een speelse manier om bepaalde thema's te behandelen en kan een inspirerende manier zijn om een onderwerp in de klas te bespreken.

Griezelgeheimen 

Griezelgeheim is een Theater & Zorg project dat het thema (seksueel) kindermisbruik bespreekbaar maakt. Een verteltheatervoorstelling waarbij, zonder letterlijk het misbruik te laten zien, de complexiteit en gevolgen van misbruik door middel van herkenbare situaties, machtsverhoudingen en verwarring voorbij komen. Het is een avontuurlijk verhaal over een groep kinderen op een eiland niet zo ver hier vandaan.
Het verhaal is in tegenstelling tot het thema een stuk waarin ook veel gelachen mag worden.

Thema's: Seksueel misbruik, weerbaarheid  Doelgroep: groep 1 t/m 8

Meer informatie

Griezelgeheimen theatervoorstelling

Joep! 4+ (Theater Gnaffel)

Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Joep! gaat over een lammetje. Hij moet iets heel belangrijks vertellen. Maar Joep stottert. Zijn vrienden laten hem steeds niet uitpraten. Het wordt een vrolijke, muzikale voorstelling over met name luisteren, stotteren en aannames, maar ook over homoseksualiteit.

Doelgroep: geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Meer informatie

 

 

Krrriebels de minimusical! (Rooie Vis Theaterproducties)

Krrriebels! is een psycho-educatieve voorstelling, waarin alle hoofdthema’s uit het lesmateriaal, dat voor de Week van de Lentekriebels werd ontwikkeld door Sanderijn van der Doef, de revue passeren. De musical legt de nadruk op het thema weerbaarheid met de introductie van ‘de knuffelcirkel’. Iedereen heeft een cirkel om zich heen, waar hij/zij sommige mensen wil toelaten, maar anderen juist of liever niet! De musical maakt de kinderen hier op speelse wijze van bewust. 

Thema's: weerbaarheid, grenzen, verliefdheid
Doelgroep:
leerlingen van 7 tot en met 12 jaar
Duur: 45 minuten

Meer informatie

 

Lentekriebels (Fairytale)

Klaas en Plukje kennen elkaar al lang en komen voor het eerst bij elkaar in de klas. In het begin vinden ze dit erg leuk, maar opeens gaat Klaas zich heel raar gedragen. Hij is opeens niet meer zo aardig tegen Plukje. Ze gaan daarom alle twee nieuwe vriendschappen aan met kinderen uit het publiek. De kinderen uit het publiek denken dat Klaas misschien wel verliefd is Plukje en zich daarom zo gek gedraagt. Het blijkt dat ze elkaar wel aardig vinden, maar elkaars gedrag niet! Dan besluit Plukje een leraar in vertrouwen te nemen. 

Thema’s: vriendschap, verliefdheid, grenzen aangeven

Meer informatie

 

Bekijk ook

Scroll
naar beneden