Kinderen aan het werk in de klas

Training en advies

Start u met het geven van lessen over relaties en seksualiteit, bijvoorbeeld tijdens de Week van de Lentekriebels? We raden u aan om dan een training te volgen bij de GGD uit uw regio. Zij verzorgen trainingen voor leerkrachten, maar organiseren ook met u informatieavonden voor ouders.

Hulp van uw eigen GGD 

Elke GGD heeft een afdeling gezondheidsbevordering. U kunt bij de GGD in uw regio informeren welke ondersteuning zij bieden aan leerkrachten die les willen geven over relaties en seksualiteit. Bekijk hiervoor het overzicht van contactpersonen voor de Week van de LentekriebelsDe GGD medewerkers worden hierin getraind door Rutgers, zijn hierin gespecialiseerd en weten ook welke materialen beschikbaar zijn. Bekijk op www.ggd.nl onder welke regio u valt. 

Geen training door de GGD? 

Mochten zij geen training geven dan kunt u gebruik maken van ons onderstaande landelijke aanbod. Dit kan ook incompany. 

training

Landelijke training relationele en seksuele vorming

Tijdens deze training leert u dat een veilige sfeer in de klas belangrijk is en hoe u deze kunt creëren in de klas. Daarnaast kijkt u naar uw eigen houding. De seksuele ontwikkeling van kinderen wordt besproken en u leert hoe u in gesprek gaat met kinderen en antwoord geeft op hun vragen. Daarbij bespreken we ook welke afspraken er in de klas gemaakt worden. Verder laten we zien welk lesmateriaal er beschikbaar is en leggen we uit hoe de lesmethode Kriebels in je buik en Kriebels in je buik SO werkt.

Datum

De landelijke training vindt plaats op woensdag 3 februari 2021 bij Rutgers in Utrecht. 

Kosten

De kosten voor de training bij Rutgers bedragen €95,- per deelnemer. 

Aantal deelnemers

Maximaal 25

Meld u aan in de webshop 

Meer informatie en aanmelden kan in onze webshop.

Incompany training relationele en seksuele vorming

Een incompany training is ook mogelijk. De kosten voor de incompany training van 4 uur bedragen € 630,- en van 8 uur 1080,- (exclusief BTW, reistijd en reiskosten). U kunt deze incompany training aanvragen via de trainers Robert of Edith (zie hieronder contactgegevens). 

Ouderavond

Onze onderstaande trainers kunnen een ouderavond over het thema relationele en seksuele vorming op school verzorgen. Dit wordt ingevuld in overleg met de school. Een ouderavond duurt 2 uur en de kosten bedragen € 450,- (exclusief BTW, reiskosten en reistijd). U kunt deze ouderavond aanvragen via de trainers Robert of Edith (zie hieronder contactgegevens). 

De kosten voor een incompany training en ouderavond samen bedragen € 975,- (exclusief BTW, reistijd en reiskosten).

Training en ouderavond 

Een training en ouderavond kunnen ook als pakket afgenomen worden. De kosten daarvoor kunt u aanvragen via de trainers Robert of Edith (zie hieronder contactgegevens). 

Meer over de trainers

Rob van der Gaag

Ik heb zo’n 9 jaar ervaring met ondersteunen van scholen bij seksueel (grensoverschrijdend) gedrag en calamiteiten. Vanuit mijn bedrijf one2know richt ik me op ondersteuning van ‘groepen en teams’, zoals het geven van voorlichting aan ouders, trainen van professionals en schoolbegeleiding. Ik maak hierbij dankbaar gebruik van mijn opleidingen als leraar basisonderwijs, schoolleider en mijn werkervaring binnen het onderwijs en de GGD. Verder beschik ik over een diploma bijbels onderwijs, waardoor ik ook bijzondere scholen inhoudelijk kan begeleiden. Bij deze ondersteuning staat uw zorg of vraag centraal. Om deze reden is de ondersteuning altijd maatwerk. Check hier de CalamiteitenWijzer

Bij urgente gevallen kunt u contact met mij opnemen via de advieslijn: 0611 00 3414.
Contact: info@one2know.nl

 

Edith Kuiper

Al 8 jaar lang begeleid ik, als gezondheidsbevorderaar van de GGD, scholen bij de uitvoering van lessen relationele en seksuele vorming en de Week van de Lentekriebels. Hierbij bied ik ondersteuning in de vorm van teamtrainingen en ouderavonden over het thema relationele en seksuele vorming. Leerkrachten en ouders krijgen daardoor een beeld van de rol die zij kunnen spelen als het gaat om de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen.

Scholen en ouders geven na mijn training aan goed toegerust te zijn om in het gesprek te gaan met kinderen over dit thema.

Contact: edithkuiper@me.com

E-learning seksuele vorming

Naast bovenstaande trainingen kunt u ook een gratis e-learning volgen. Deze cursus helpt u relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken en uw lessen seksuele en relationele vorming te verdiepen. Lees meer over deze e-learning.

Scroll
naar beneden