Theater voor de bovenbouw

 

Homonologen 

Homonologen laat zien dat liefde niet zo voorspelbaar is als we wel eens zouden willen. Homonologen bundelt verhalen van allerlei soorten mensen. Zes jonge spelers vertellen deze verhalen over seksuele diversiteit in het klaslokaal. Ze spelen de voorstelling die ze zelf hadden willen zien toen ze als jongere worstelden met hun geaardheid of die van mensen om hen heen. 

Thema: Seksuele diversiteit   Doelgroep: groep 8 

Meer informatie

Griezelgeheimen 

Griezelgeheim is een Theater & Zorg project dat het thema (seksueel) kindermisbruik bespreekbaar maakt. Een verteltheatervoorstelling waarbij, zonder letterlijk het misbruik te laten zien, de complexiteit en gevolgen van misbruik door middel van herkenbare situaties, machtsverhoudingen en verwarring voorbij komen. Het is een avontuurlijk verhaal over een groep kinderen op een eiland niet zo ver hier vandaan.
Het verhaal is in tegenstelling tot het thema een stuk waarin ook veel gelachen mag worden.

Thema's: Seksueel misbruik, weerbaarheid  Doelgroep: groep 1 t/m 8

Meer informatie

Griezelgeheimen theatervoorstelling

iSocial (Theatergroep Zwerm)

iSocial volgt 3 basisschoolleerlingen die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt.

Thema’s: cyberpesten,vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen. 

Doelgroep: groep 6 t/m 8 ook speciaal onderwijs
Duur: 1,5 uur (45 min voorstelling en 45 min nabespreking)

Meer informatie over iSocial

Van de bloempjes en de bijtjes (Wouters & Sars producties)

Tijdens de voorstelling "Bloempjes en Bijtjes" spelen Wendelien en Sylvia met 99 woorden die allemaal te maken hebben met seks. 

Thema's: Niet alleen een technisch verhaal en ter voorkoming van soa’s en zwangerschap, maar ook aandacht voor thema’s als genieten, klaarkomen, verliefdheid, incest, puberteit en seksuele geaardheid. 

Doelgroep: groep 8, 1e en 2e klassers. Het niveau wordt aangepast en van tevoren besproken.
Duur: 45 minuten

Meer informatie over Bloempjes en bijtjes

Bijna 11 enzo (Theatergroep Zwerm)

Bijna 11 enzo is een voorstelling over puberen, seksualiteit en grenzen stellen. De voorstelling gaat over Daan, Kim en Fleur. Drie achtste-groepers die op zoek zijn naar zichzelf, de liefde en hun grenzen. 

Thema's: vriendschap, vlinders in je buik, liefde, puberen, verkering, verliefd zijn en vooral: grenzen stellen!

Doelgroep: leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en speciaal onderwijs
Duur: 1,5 uur (45 min voorstelling en 45 min nabespreking)  

Meer informatie over Bijna 11 enzo

Theatervoorstelling ‘To Beat or Not to Beat’

To beat or not to beat is 'meespeeltheater' over pesten. Meespeeltheater is een theatervorm waarbij iedereen uit het publiek de gelegenheid krijgt één van de acteurs te worden.Drie acteurs spelen eerst een korte voorstelling. De plaats van handeling is een tropisch eiland, honderden jaren geleden. Twee schipbreukelingen ontmoeten een eilandbewoner. Gaan ze elkaar met respect behandelen? Vervolgens wordt dezelfde voorstelling nogmaals gespeeld, maar nu alsof alles zich op een hedendaagse school afspeelt. Vanaf hier kunnen de leerlingen ingrijpen in de situatie.

Thema: pesten
Doelgroep: groep 7 en 8 
Duur: ca. 3 uur

Meer informatie over de theatervoorstelling 'To Beat or Not to Beat'.

Schiedams LEF: De LEF kist en gastles 

De LEF-kist bevat een lespakket, leesboeken en prentenboeken, die het onderwerp diversiteit op een luchtige wijze bespreekbaar maken, startend in groep 1-2 en eindigend in groep 8. De docenten van Schiedams LEF geven in groep 7 een gastles. De gastles gaat over anders zijn, jezelf zijn, lef hebben en helpt de kinderen bij het organiseren van een LEF-dag. Aan het eind van de lessen wordt er door de hele school een LEF-dag georganiseerd.

Thema: diversiteit
Doelgroep: groep 1- 8.

Meer informatie over Schiedams LEF.

Theatervoorstelling ‘Grenzeloos’

Een indringende poëtische beleving over pesten. Het publiek is live getuige van de pesterijen tussen twee personen. Onder druk van het publiek wordt de één uitgedaagd de ander te treiteren. Wat doe je als je getreiterd wordt? Kom je op voor jezelf of laat je over je heenlopen? Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek plaats.

Thema: pesten
Doelgroep: speciaal basis onderwijs 
Duur: 50 minuten

Meer informatie over de theatervoorstelling Grenzeloos.

Scroll
naar beneden