Training en advies

Gastlessen over een thema met een ervaringsdeskundige of inbreng van peer voorlichters kan een extra dimensie geven aan seksuele vorming. Een gastles of een theaterproductie kan ook een opstap zijn voor een meer duurzame aanpak van seksuele vorming op school.

GGD

De meeste GGD'en hebben gezondheidsadviseurs die geschoold zijn in het thema relaties en seksualiteit of seksuele gezondheid. Zij zijn veelal werkzaam bij de afdelingen Gezondheidsbevordering, Sense of Jeugdgezondheidszorg. Deze GGD-professionals kunnen gericht adviseren, gastlessen geven of docententrainingen verzorgen. Zij kunnen ook, na een incident rondom seksueel gedrag, werken aan structureel preventief beleid of een teambijeenkomst begeleiden om gezamenlijk een visie op het thema seksualiteit te formuleren. Informeer bij de GGD in jouw regio naar de mogelijkheden.

Lesgeven in de Liefde

De website Lesgeven in de Liefde ondersteunt docenten die lesgeven met het lespakket Lang Leve de Liefde. Maar ook andere docenten vinden hier video’s, ervaringsverhalen en veel tips van collega-docenten over de meest voorkomende dilemma’s in relationele en seksuele vorming. Dit is -net als het lespakket- gratis. Voor het onderdeel ‘Een kijkje in de klas’ moet je een account aanmaken, waarna je kan inloggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

Girls’ Talk Special: Anticonceptie en kinderwens (e-learning)

Girls’ Talk Special: Anticonceptie en kinderwens is een groepsprogramma voor meiden vanaf 16 jaar met een latente kinderwens of met zorgen over anticonceptie en zwangerschap. Werk je met meiden tussen de 16 en 21 jaar in het mbo, de jeugdzorg of het jongerenwerk? Volg deze e-learning en krijg meer informatie over anticonceptie, noodmiddelen en zwangerschap/ouderschap op jonge leeftijd. Deze e-learning is ter voorbereiding bij de uitvoering van de Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens.

E-learning seksuele vorming

Naast bovenstaande trainingen kan je ook een gratis e-learning volgen. Deze cursus helpt je relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken en uw lessen seksuele en relationele vorming te verdiepen. Lees meer over deze e-learning.

Rutgers en Soa Aids Nederland

Rutgers en Soa Aids Nederland ondersteunen GGD’en bij trainingen en advies aan scholen. Biedt de GGD in jouw regio geen aanbod, dan kunnen Rutgers en Soa Aids Nederland je desgewenst ondersteunen door incompanytrainingen, workshops of studiedagen voor docenten. 

Fiom

Fiom biedt deskundigheidsbevordering over tienerouderschap en ongewenste zwangerschap. De deskundigheidsbevordering vindt plaats in de vorm van trainingen en workshops op maat. 

Scroll
naar beneden