Brugklassers (FlickrCC_hindrik_sijens)

Training en advies

Voelt u zich onzeker of niet deskundig genoeg om seksuele vorming te geven? Weet u niet hoe u lastige onderwerpen bespreekbaar kunt maken of wilt u meer scholing of advies? Dan zijn er verschillende ondersteuningsmogelijkheden.

Diverse organisaties verzorgen docententrainingen in het bespreken van seksualiteit voor verschillende typen onderwijs. Sommige trainingen worden landelijk aangeboden, andere in de regio. ​

Ondersteuning van de GGD

Elke GGD heeft een afdeling gezondheidsbevordering.

U kunt bij de GGD in uw regio informeren welke ondersteuning zij bieden aan docenten die les willen geven bij seksuele vorming. Zij zijn hierin gespecialiseerd en weten ook welke lespakketten geschikt zijn.

training leerkrachten _ seksuele voorlichting

Ondersteuning bij lespakket Lang Leve de Liefde

De website Lesgeven in de Liefde ondersteunt docenten die lesgeven met het lespakket Lang Leve de Liefde. U vindt hier video’s, ervaringsverhalen en veel tips van collega-docenten over lastige situaties in relationele en seksuele vorming. Voor deze website heeft u wel een account nodig om in te loggen. Na het aanmaken van uw account kunt u inloggen met uw e-mailadres en uw wachtwoord.

Online workshop voor docenten Lang Leve de Liefde Onderbouw

Op de website Lang Leve de Liefde staat ook een digitale training voor docenten op het vmbo, havo, vwo of praktijkonderwijs. De Workshop ondersteunt docenten in het lesgeven over relaties en seksualiteit.

E-learning seksuele vorming

U kunt ook een gratis e-learning volgen. Deze cursus helpt u relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken en uw lessen seksuele en relationele vorming te verdiepen. Lees meer over deze e-learning.

Andere ondersteuningsmogelijkheden

Rutgers en Soa Aids Nederland ondersteunen GGD'en bij trainingen en advies aan scholen. Soms bieden zij ook in company trainingen aan, workshops of studiedagen voor docenten. 

Scroll
naar beneden