Twee jongens spel op school speciaal onderwijs

Training en advies

Hoe neemt u het onderwerp seksuele vorming op in het lesprogramma? Hoe gaat u om met lastige situaties in de klas? Speciaal voor scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs bieden Rutgers en de CED-Groep de training 'Seksuele vorming in het (v)so' aan. Ook kunt u advies op maat krijgen.

Een prettige en duidelijke training. Interessant en toepasbaar in de praktijk. En een goede combinatie tussen informeren, realiseren en met elkaar in gesprek gaan.

 
Arjan Boot
teamleider cluster 3

 

Training

Seksuele vorming in het (v)so

De training ‘Seksuele vorming in het (v)so’ is ontwikkeld voor leraren en teams in het (voortgezet) speciaal onderwijs. De training wordt incompany gegeven in twee dagdelen. U kunt zelf kiezen of u de training over een of twee dagen wilt verdelen.

Wat biedt deze training u?

Tijdens deze training bereidt u zich gedegen voor op het geven van seksuele vorming in het (voortgezet) speciaal onderwijs. U leert hoe u samen met uw team een visie kunt bepalen en hoe u ouders bij het thema kunt betrekken. U leert werken met de leerlijn seksuele vorming. Ook doet u kennis, vaardigheden en inzichten op die nodig zijn om onderwijs hierover te geven. En u maakt kennis met materialen die u tijdens de les in kunt zetten.

Na deze training kunt u:

  • uw leerlingen begeleiden in hun seksuele ontwikkeling
  • seksualiteit en seksueel gedrag bespreekbaar maken
  • werken met de leerlijn seksuele vorming
  • een doorlopende leerlijn implementeren
  • een gezamenlijk gedragen visie formuleren
  • in gesprek gaan met ouders

Meld u aan voor de training

Deze training is specifiek gericht op onze doelgroep en daardoor goed bruikbaar. Er zijn niet veel trainingen die dat bieden, deze is wel redelijk uniek.

 
Arianne van Sorgen
docente cluster 3 zml

E-learning seksuele vorming

Naast bovenstaande training kunt u ook een gratis e-learning volgen. Deze cursus helpt u relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken en uw lessen seksuele en relationele vorming te verdiepen. Lees meer over deze e-learning.

Scroll
naar beneden