Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Esther van der Steeg

Bureau Seksuele Gezondheid Amersfoort
Terug naar overzicht

Aandacht voor seksualiteit op school is niet vanzelfsprekend. De meeste docenten vinden het een lastig onderwerp dat ze liever mijden.

Toch is het essentieel voor de weerbaarheid, identiteit en het welzijn van kinderen en jongeren dat er werk van wordt gemaakt op school. Want seksuele gezondheid is veel meer dan het hebben van seks of het voorkomen van een zwangerschap. Het gaat ook over:

Esther van der Steeg ondersteunt docenten bij het bespreekbaar maken van seksualiteit met behulp van materiaal van Rutgers, de Gezonde School, School & Veiligheid en het Vlaggensysteem. Preventie van seksueel geweld en het bevorderen van seksuele integriteit staan hoog op de agenda.

Binnen mijn (online) trainingen is er veel ruimte voor casuïstiek.

Esther van der Steeg is pedagoog en consulent seksuele gezondheid NVVS en deed onderzoek naar seksuele integriteit in de sport en het onderwijs. Ze schreef het voorlichtingsboek ‘Lekker in je lijf!’.