Zoeken

Jiske Bosman

Zelfstandige gastdocent voor zorgopleidingen
Terug naar overzicht

Mijn naam is Jiske Bosman. Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg. Vanuit deze achtergrond en ervaringen heb ik een Missie gevormd;

Alle studenten binnen het MBO en HBO hebben in hun opleiding voldoende kennis opgedaan om als beginnend beroepskracht seksualiteit te zien als levensbehoefte bij hun cliƫnten.

Ik heb een jaar gerwerkt als docent Maatschappelijke zorg, waar ik een coachingstraject heb gevolgd en voldoende kennis heb opgedaan om kwalitatief goed lessen rondom dit onderwerp te kunnen geven.

Ik geef een lessenreeks van minimaal 4 lessen over Seksulaiteit binnen de doelgroepen van Zorgopleidingen op het MBO. Denk hierbij aan de opleidingen Sociaal Werk, Maatschappelijke Zorg. Maar ook helpende zorg en welzijn, verzorgende IG, Verpleegkunde kunnen opleidingen zijn waar dit onderwerp aan bod komt.

Lesdoelen:

  • Ik erken dat seksualiteit een levensbehoefte is voor mijn cliĆ«nten.
  • Ik ben mij bewust van mijn houding als beroepskracht wanneer het gaat over mijn clienten en seksualiteit.
  • Ik heb basiskennis over seksualiteit binnen de doelgroepen van mijn opleiding. (bijv. psychiatrie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg)
  • Ik durf in gesprek te gaan over het onderwerp sekualiteit met familie en naasten en mijn werkgever.

Specialisatie

Seksualiteit binnen de gehandicaptenzorg.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.