verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Video Can You Fix It: Scoren

In de game Can You Fix It kun je kiezen vanuit welke personage je de situatie beleeft. Je hoort dan de gedachten van dat personage, waardoor je je kunt inleven. In de game word je als speler ook gevraagd om in te grijpen en zo een goede afloop te regelen. Daarom zijn er hieronder per personage twee films opgenomen: een met de goede en een met de foute afloop. Voor educatieve doeleinden is het goed om in elk geval ook een goede afloop te laten zien, zodat jongeren een positief advies krijgen en leren dat je zelf invloed hebt op de situatie.

Beschrijving

Lauren en Dior hebben drie weken verkering. Ze staan in de bijkeuken te zoenen en weten niet goed of de ander al verder wil gaan. Ze zijn allebei bang dat de ander afknapt als het te lang duurt voor het gebeurt. Maar zelf zijn ze er nog niet aan toe. Als ze er niet over praten, lopen ze het risico elkaar verkeerd te begrijpen. Durft een van hen erover te praten?  

Scoren - Lauren goed

Scoren - Lauren fout

Scoren - Dior goed

Scoren - Dior fout

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderwerpen

  • Wensen en grenzen
  • Consent
  • Relaties

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.

Jaar

2019

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden