verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Video Can You Fix It: Wraak

In de game Can You Fix It kun je kiezen vanuit welke personage je de situatie beleeft. Je hoort dan de gedachten van dat personage, waardoor je je kunt inleven. In de game word je als speler ook gevraagd om in te grijpen en zo een goede afloop te regelen. Daarom zijn er hieronder per personage twee films opgenomen: een met de goede en een met de foute afloop. Voor educatieve doeleinden is het goed om in elk geval ook een goede afloop te laten zien, zodat jongeren een positief advies krijgen en leren dat je zelf invloed hebt op de situatie.

Beschrijving

Jay hoort van een vriendin dat haar vriend op een feest gezoend heeft met een ander meisje. De vriendin laat haar er een foto van zien. Jay is woest. Ze zint op wraak. Wat gaat ze doen, gaat ze die twee exposen voor de hele school? Of doet ze het niet? En hoe reageren haar vriendinnen?

Wraak - Jay goed

Wraak - Jay fout 

Wraak - Ezgi goed

Wraak - Ezgi fout

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderwerpen

  • Sexting
  • Groepsdruk onder meisjes

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.

Jaar

2019

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden