Zoeken

Aanmelden als gastdocent of trainer

Landelijke pool trainers Seksuele Vorming

Ben je trainer en/of gastdocent op het gebied van gezonde relaties en seksualiteit? Dan kun je je inschrijven voor de landelijke pool. Deze landelijke pool brengt trainers en gastdocenten bij elkaar in één overzicht. In de databank worden zoveel mogelijk aanbieders opgenomen. Onder meer adviseurs vanuit de GGD, Sense of de jeugdgezondheidszorg en uit zelfstandig werkende trainers en gastdocenten.

Bekijk de databank

Hoe meld ik me aan als trainer Seksuele Vorming?

 1. Via het inschrijfformulier geef je aan wat je een school biedt. Niet alle onderdelen van de vragenlijst zijn verplicht, maar hoe vollediger je dit invult, hoe beter je door de scholen te vinden bent.
 2. Mail het formulier naar infotrainerspool@seksuelevorming.nl.
 3. Wij toetsen of je aanmelding aan de voorwaarden voldoet. Lees de voorwaarden in deze folder.

Train-de-trainer

Een van de voorwaarden om te worden opgenomen in de pool is om het gratis Train-de-Trainer-aanbod te volgen. Dit bestaat uit 2 trainingen

 1. De Train-de-Trainer ‘Werken aan een veilige en seksueel integere sfeer’ richt zich op hoe je een schoolteam als geheel traint. Deze training bestaat uit 3 dagdelen.
  Geplande data:
  – donderdag 26 oktober en dinsdagochtend 21 november
  – donderdag 25 mei en donderdagmiddag 8 juni
 2. De Train-de-Trainer ‘Lesgeven over relaties en seksualiteit’ richt zich specifiek op het trainen van (vak)docenten die les gaan geven over dit thema. Dit is een dagdeel scholing met een voorbereidende e-learning van een uur. Geplande data:
 • woensdag 15 mei 2024 van 12:00 – 16:30 in Utrecht
 • dinsdag 8 oktober 2024 van 12:30-16:30 online via Zoom. Aanmelden kan door te mailen naar: infotrainerspool@seksuelevorming.nl

Wat vragen we jou?

Om inzicht te krijgen in de waardering van de trainingen en de gastlessen is er een kort evaluatieformulier ontwikkeld. Wij vragen iedere trainer en gastodcent deze te delen met een school nadat een training of gastles heeft plaatsgevonden.

Hier vind je de link naar het evaluatieformulier: https://rutgers.survalyzer.eu/qfepbvrcep?l=en

Met het Stimuleringsprogramma Gezonde Relaties & Seksualiteit willen we bereiken dat scholen meer aandacht besteden aan gezonde relaties en seksualiteit. In dit programma werken Rutgers, Stichting School & Veiligheid, Soa Aids Nederland, Siriz en het programma Gezonde School samen.

 Bekijk meer informatie over Gezonde School

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.