Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Onderwijssoort

MBO

Aandacht besteden aan seksualiteit en seksuele gezondheid in het middelbaar beroepsonderwijs is belangrijk. Lees hier hoe je jouw leerlingen op een goede manier kunt begeleiden in hun seksuele vorming.

Volgende onderwijssoort Pabo

Seksuele voorlichting op het MBO

Omgaan met diversiteit

Seksualiteit is een persoonlijk thema waar iedereen een eigen invulling aan geeft. Dat maakt het praten over seksualiteit in een multireligieuze en –culturele klas niet altijd makkelijk. Ondanks dat leerlingen onderling sterk kunnen verschillen in opvattingen, normen, waarden, wensen en grenzen, is seksuele vorming zeker mogelijk.

1/3
Start schoolbreed met seksuele voorlichting Week van de liefde

De Week van de Liefde is een goed begin om te starten met lessen over relaties en seksualiteit. Tijdens deze themaweek kunnen verschillende leuke activiteiten worden gepland.

Week van de Liefde
Aan de slag Doe ook mee met de Week van de Liefde

De Week van de Liefde is een leuke manier om seksualiteit en relaties onder de aandacht te brengen op school. Doe je ook mee?

Inspiratie voor de Week van de Liefde Goede voorbeelden van andere scholen

Wil je van de Week van de Liefde een groot succes maken? Lees hier hoe andere scholen het hebben aangepakt.

Voorbeelden aanpak Week van de Liefde