Zoeken
Onderwijssoort

Voortgezet onderwijs

Door seksuele en relationele vorming op school krijgen jongeren meer kennis over hun eigen lichaam, relaties en seksualiteit, ontwikkelen zij adequate waarden en normen en leren respectvol met elkaar om te gaan.

Volgende onderwijssoort (Voortgezet) speciaal onderwijs

Seksuele vorming in het voortgezet onderwijs

1/3
Start schoolbreed met seksuele voorlichting Week van de liefde

De Week van de Liefde is een goed begin om te starten met lessen over relaties en seksualiteit. Tijdens deze themaweek kunnen verschillende leuke activiteiten worden gepland.

Week van de Liefde
Aan de slag Doe ook mee met de Week van de Liefde

De Week van de Liefde is een leuke manier om seksualiteit en relaties onder de aandacht te brengen op school. Doe je ook mee?

Aan de slag met Week van de Liefde
Inspiratie voor de Week van de Liefde Goede voorbeelden van andere scholen

Wil je van de Week van de Liefde een groot succes maken? Lees hier hoe andere scholen het hebben aangepakt.

Voorbeelden aanpak Week van de Liefde

Seksuele ontwikkeling van pubers en jongeren

Omgaan met diversiteit

Seksualiteit is een persoonlijk thema waar iedereen een eigen invulling aan geeft. Dat maakt het praten over seksualiteit in een multireligieuze en –culturele klas niet altijd makkelijk. Ondanks dat leerlingen onderling sterk kunnen verschillen in opvattingen, normen, waarden, wensen en grenzen, is seksuele vorming zeker mogelijk.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.