Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Trainingsaanbod

Wil jij als onderwijsprofessional op een positieve manier bijdragen aan de seksuele gezondheid van jouw leerlingen? Seksualiteit bespreken? Met deze trainingen en online cursussen ga je gemakkelijk en open het gesprek aan.

Starten met seksuele vorming

Hoe ga je binnen onderwijs en jeugdwerk het gesprek aan met jongeren over relaties en seksualiteit? Met welke lesmethode je ook werkt, deze online cursus geeft je handvatten om op een positieve en veilige manier met jongeren over deze thema’s te praten.

ONLINE CURSUS - Starten met seksuele vorming

Seksuele vorming in het basisonderwijs

Door jong te starten met seksuele en relationele vorming durven kinderen eerder vragen te stellen, worden ze weerbaarder en leren ze respectvol met elkaar om te gaan. Na het volgen van deze training heb jij dé tools om deze lessen te geven.

INCOMPANY TRAINING - Seksuele vorming in het basisonderwijs

Lentekriebels in het basisonderwijs

Al jong ontdekken kinderen hun eigen lichaam, ontwikkelen hun seksuele identiteit en worden verliefd. Met deze training ben je goed voorbereid om seksuele en relationele vorming te geven in de klas, bijvoorbeeld in de Week van de Lentekriebels.

TRAINING - Lentekriebels in het basisonderwijs

Seksuele vorming in het (v)so

Seksuele en relationele vorming ondersteunt leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs bij het maken van gezonde keuzes en maakt ze weerbaarder tegen ongewenst seksueel gedrag. Wil je hier aan bijdragen? Dan is deze training iets voor jou.

INCOMPANY TRAINING - Seksuele vorming in het (v)so

Girls' Talk(+) en Make a Move(+)

Girls Talk en Make a Move zijn groepscounselingsprogramma’s van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor jongeren (vmbo- en mbo-niveau) in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Het programma is er ook voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking: Girls’ Talk+ en Make a Move+.

TRAININGEN - Girls' Talk(+) en Make a Move(+)

Special: Seks online

Online seksueel gedrag zoals sexting is oké, maar kan ook minder leuke kanten hebben. Zoals het ongewenst doorsturen van naaktfoto’s en online pesten rondom gender. Na deze online cursus help je jongeren online wijzer en weerbaarder worden.

ONLINE CURSUS - Special: Seks online
Twee meiden kijken lachend naar telefoon

Sexting: hoe ga je ermee om?

Online experimenteren met relaties en seksualiteit, zoals het versturen van sexy foto’s, kan leuk en spannend zijn maar brengt ook risico’s met zich mee. Hoe zorg jij ervoor dat jongeren veilig en respectvol online zijn? Dat ontdek je in deze workshop.

INCOMPANY WORKSHOP - Sexting: hoe ga je ermee om?

Het G-woord: aandacht voor gender om geweld te voorkomen

Onder jongeren en jongvolwassenen komt relatief veel fysiek, seksueel en cybergeweld voor. Vaak zijn strikte ideeën over hoe mannen en vrouwen zich zouden moeten gedragen de oorzaak. Wil jij bijdragen aan de preventie van geweld?

TRAINING - Het G-woord: aandacht voor gender om geweld te voorkomen

Gender en seksuele diversiteit

Aan de buitenkant zie je niet altijd of iemand zich mannelijk, vrouwelijk of beide voelt. En iemands seksuele voorkeur is zelden duidelijk zichtbaar. Hoe hou je als professional rekening met diversiteit, zodat iedereen zich gerespecteerd voelt?

INCOMPANY TRAINING - Gender en seksuele diversiteit

Met jongeren in gesprek over seksualiteit

Voor pubers is het belangrijk dat zij gezond seksueel gedrag ontwikkelen en positieve seksuele relaties aangaan met respect voor eigen wensen en grenzen en die van de ander. Hoe ga je dit gesprek aan? Meld je aan voor deze training op maat.

INCOMPANY TRAINING - Met jongeren in gesprek over seksualiteit

Lovebuzz in de brugklas

Vanaf de brugklas maken leerlingen grote veranderingen mee, ook in de liefde. Het is belangrijk om met ze te praten over thema’s als verliefd zijn, sexting, grenzen en pesten. In deze workshop ontdek je hoe je dat doet met de Lovebuzz-game.

INCOMPANY WORKSHOP - Lovebuzz in de brugklas
Advies en trainingen op maat

Wil je advies en begeleiding bij specifieke vraagstukken rondom seksualiteit? Of ben je op zoek naar een training of workshop volledig afgestemd op jouw organisatie?

Neem contact op voor advies en trainingen op maat