Zoeken

Girls' Talk en Make a Move

Girls Talk en Make a Move zijn groepscounselingsprogramma’s van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor jongeren. Volg een van de tweedaagse trainingen en behaal je certificaat om jongeren te begeleiden.

Girls' Talk: een groepscounselingsprogramma van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor meiden tussen de 14 en 21 jaar.

Girls' Talk

Sommige meiden lopen meer risico op het meemaken van (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met meiden en wil je hen helpen seksueel wijzer en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Girls’ Talk.

Girls’ Talk is voor meiden (vmbo- en mbo-niveau) tussen de 14 en 21 jaar.

Training: Girls' Talk
Girls’ Talk+ is een groepscounselingsprogramma van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor meiden tussen de 14 en 21 jaar met een lichte verstandelijke beperking en die speciaal of praktijkonderwijs volgen.

Girls' Talk+

Meiden met een lichte verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor het meemaken van (online) seksueel ongewenst gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden seksueel wijs en weerbaar te worden?

Girls’ Talk+ is voor meiden tussen de 14 en 21 jaar met een lichte verstandelijke beperking en die speciaal of praktijkonderwijs volgen.

Training: Girls' Talk+
Make a Move is een groepscounselingsprogramma van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor jongens van 12 tot 18 jaar.

Make a Move

Sommige jongens hebben extra ondersteuning nodig bij het doormaken van een gezonde seksuele ontwikkeling. Werk je met jongens en wil je hen begeleiden om seksueel wijzer en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Make a Move.

Make a Move is voor jongens (vmbo- en mbo-niveau) in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Training: Make a Move
Make a Move+ is een groepscounselingsprogramma van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor jongens tussen de 14 en 21 jaar met een lichte verstandelijke beperking en die speciaal of praktijkonderwijs volgen.

Make a Move+

Jongens met een lichte verstandelijke beperking lopen meer risico op problemen op het gebied van seksuele gezondheid. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden om seksueel wijs en weerbaar te worden? Meld je aan voor de training Make a Move+.

Make a Move+ is voor jongens tussen de 14 en 21 jaar met een lichte verstandelijke beperking en die speciaal of praktijkonderwijs volgen.

Training: Make a Move+
Na het volgen van de online cursus 'Seks online' help je jongeren online wijzer en weerbaarder worden.

Special: Seks online

Jongeren ontwikkelen hun seksualiteit ook online, bijvoorbeeld met sexting. Voor veel jongeren is dit leuk en spannend. Toch kan het ook minder leuke kanten hebben, zoals het ongewenst doorsturen van naaktfoto’s en online pesten rondom gender. Na deze online cursus help je jongeren online wijzer en weerbaarder worden.

De special Seks online richt zich op jongens en meiden van 12 tot 21 jaar met een vmbo/mbo opleidingsniveau en jongeren die jeugdhulp krijgen. Ook jongeren met een lichte verstandelijke beperking profiteren van het programma, mits aangepast aan hun manier van leren.

Online cursus: Special Seks online
Twee verliefde meiden op bed

Verdieping: Gender en seksuele diversiteit

Werk jij met Girls’ Talk(+) of Make a Move(+) en wil jij extra verdieping en met collega-trainers ervaringen uitwisselen? Meld je dan aan voor deze verdiepingsbijeenkomst.

Waar staat LHBTI+ voor? Waarom is aandacht voor gender en seksuele diversiteit belangrijk? Hoe maak je dit bespreekbaar met jongeren?

Verdieping: Gender en seksuele diversiteit

.

Op zoek naar een andere training?

Bekijk het overzicht van trainingen en online cursussen voor onderwijsprofessionals.

Volledig trainingsaanbod

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.