Zoeken
Onderzoek

Wat werkt kennisdossier

Het wat werkt dossier geeft een overzicht van de literatuurverkenning over het bevorderen van een gezonde seksuele ontwikkeling van jongeren

Een gezonde seksuele ontwikkeling is belangrijk. Scholen zijn bij uitstek geschikt om zoveel mogelijk jongeren hierin te ondersteunen, maar samenwerking en korte lijnen met gemeente en GGD zijn nodig. In het Wat werkt dossier over seksuele gezondheid kun je hier meer over lezen.

Het achtergrondrapport bij dit dossier geeft een uitgebreid overzicht van de literatuurverkenning van wat werkt bij het bevorderen van een gezonde seksuele ontwikkeling van jongeren vanaf 12 jaar op het voortgezet (speciaal) onderwijs en het mbo. Hard bewijs van wat werkt is nog niet gevonden, maar op basis van effectonderzoek, grijze literatuur en advies van experts zijn wel een aantal kansrijke elementen voor het bevorderen van seksuele gezondheid te noemen.

Onderzoeken

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere onderzoeken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.