Zoeken

Daphne Gakes

Trainer en gastdocent
Terug naar overzicht

Seksprofessor Daphne Gakes weet als geen ander hoe je serieuze onderwerpen luchtig kan brengen, zonder de essentie uit het oog te verliezen. Met haar unieke vorm van seksuele voorlichting in cabaretvorm krijg je niet alleen waardevolle informatie, maar ook een plezierige tijd vol komische sketches, improvisatie en hilarische scènes. Wanneer je lacht, onthoud je beter en nemen de lessen blijvend een plek in je geheugen.

Of je nu een tiener, jongvolwassene of oudere bent, een open mind en nieuwsgierigheid zijn de enige vereisten om van ons programma te kunnen genieten. Ze behandelt een breed scala aan onderwerpen, zoals consent, veilig vrijen, grenzen aangeven en seksuele diversiteit, zodat jij alle kennis in huis hebt om bewuste keuzes te maken op het gebied van seksualiteit.

Daphne’s colleges, lezingen, shows en trainingen zijn geschikt voor scholen, jongerengroepen, bedrijven, theaters, festivals en andere geïnteresseerde organisaties. We passen de inhoud van de voorstelling aan op de leeftijd en behoeften van het publiek, zodat het altijd informatief én vermakelijk is. Dus waar wacht je nog op? Stap in de wereld van seksuele voorlichting in cabaretvorm en laat je verrassen door de grappige en educatieve benadering. Leren over seksualiteit was nog nooit zo leuk!

“Ik vond het fantastisch. Het mooie gesprek wat tussen Daphne en het publiek gevoerd werd, de kennis die het bijbrengt, maar ook de bewustwording van je eigen lichaam die ze in de voorstelling overbracht.”
— Nijenbanning, docent

“Ik wist niet helemaal wat ik van tevoren moest verwachten, maar ik vond het een hele leuke voorstelling. De actrice stelt iedereen enorm op het gemak. Dit door de wijze waarop ze spreekt en zichzelf openstelt. Verder is de aansluiting met het publiek heel goed.”
— Jerry Stoker, 16 jaar

Biografie Daphne Gakes
Daphne Gakes is een veelzijdige schrijfster, theatermaakster en ‘seksprofessor’ die met haar unieke benadering van seksualiteit en intimiteit de wereld van de seksuele voorlichting op zijn kop zet. Met een indrukwekkende achtergrond in hbo-v, Communicatiewetenschap, Theaterwetenschap en seksuele hulpverlening, biedt Daphne Gakes een unieke combinatie van wetenschappelijke kennis, artistieke expressie en een ongeëvenaarde passie voor het bespreekbaar maken van seksualiteit.

Geboren op 12 september 1985, heeft Daphne Gakes zich ontwikkeld tot een prominente figuur in de Nederlandse theater- en literatuurwereld, evenals in de seksuele voorlichting. Na haar opleidingen in Groningen en Amsterdam, en studies in seksuele hulpverlening, heeft Daphne zich ingezet om seksualiteit op een open en toegankelijke manier te bespreken.

In 2019 lanceerde Daphne haar solo theatertour ‘Ik Daphne Gakes’, die samenviel met de publicatie van haar gelijknamige debuutroman. Dit werk verkent de dilemma’s van het leven met een rebelse insteek en biedt een diepgaande kijk op de keuzes tussen een conventioneel leven en een pad van vrijheid en avontuur.

Als ‘seksprofessor’ heeft Daphne Gakes zich gericht op het geven van seksuele voorlichting met een twist. Ze is de artistiek leider van Stichting Tussen de Lakens, die zich inzet voor gezonde seksuele vorming, en heeft de unieke positie ingenomen om seksuele educatie te benaderen vanuit een combinatie van wetenschap, theater en humor.

Daphne’s werk strekt zich uit over verschillende media, van theater en boek tot podcast en televisieoptredens, waardoor ze een breed publiek bereikt met haar belangrijke boodschap. Haar aanpak maakt haar niet alleen een pionier op het gebied van seksuele voorlichting, maar ook een inspirerend voorbeeld van hoe kunst en educatie kunnen samensmelten om maatschappelijke verandering teweeg te brengen.

Of je nu geïnteresseerd bent in het boeken van Daphne Gakes als spreker, trainer, de jongerenshow, of voor een unieke lezing over seksualiteit en intimiteit, haar aanwezigheid belooft een onvergetelijke en verrijkende ervaring voor jong en oud.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.