Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Advies en ondersteuning bij het thema relaties en seksualiteit

Wilt u meer aandacht voor het thema relaties en seksualiteit op school? Weet je niet hoe je dit structureel kunt aanpakken? En wil je na verloop van tijd een duidelijke opbrengst zien? Heb je behoefte aan ondersteuning of advies?

GGD´en

De meeste GGD’en hebben Gezonde School-adviseurs die geschoold zijn in het thema relaties en seksualiteit, seksuele vorming of seksuele gezondheid.
Zij kunnen gericht advies geven of ondersteunen bij beleid of aanpak in de school. Vaak is het thema ondergebracht bij de afdeling Gezondheidsbevordering of de Jeugdgezondheidszorg.

Voorbeelden van advies of ondersteuning vanuit de GGD

E-learning seksuele vorming

Vind je het lastig om over seksuele vorming een goed gesprek te voeren? Rutgers biedt een gratis online cursus aan, die je kan helpen deze onderwerpen bespreekbaar te maken en je lessen seksuele en relationele vorming te verdiepen. Ga naar www.leerportaal.rutgers.nl en maak een account aan.

Gezonde School

Een school die voldoende heeft geïnvesteerd in beleid, seksuele vorming, signalering en omgeving, kan het vignet Gezonde School met het themacertificaat Relaties en seksualiteit aanvragen. Met het vignet Gezonde School krijgen deze scholen erkenning voor hun inzet. Het themacertificaat Relaties en seksualiteit is er voor povo en mbo.

Naast dit themacertificaat zijn er ook andere gezondheidsthema’s waarvoor je een vignet kunt aanvragen. Kijk daarvoor op Gezondeschool.nl.