Zoeken
Lesaanbod

Sexting

Terug naar overzicht
23 July 2021

Uitgebreide beschrijving

In het filmpje ‘sexting’ zien we hoe een meisje naar een jongen uit haar klas een sms bericht stuurt met een spannende foto van zichzelf. Wat begint als flirt eindigt in een drama als datzelfde bericht binnen enkele minuten naar verschillende klasgenoten wordt gestuurd. We zien hoe in de klas steeds meer ringtones afgaan en hoe steeds meer leerlingen de foto van het meisje te zien krijgen. Steeds meer hoofden keren zich lachend om naar het meisje, dat het steeds benauwder krijgt. Meisje staat in paniek op van haar stoel. We zien alleen nog een bang gezicht.

Voor dit filmpje is een handleiding beschikbaar op helpwanted.nl

Doelen

Dat jongeren heel goed nadenken voordat ze een (naakt)foto van zichzelf of iemand anders maken en verspreiden. Het is niet of nauwelijks te verwijderen van internet en het verspreiden daarvan gaat razendsnel! Daarnaast is het strafbaar.

Doelgroep

Voor jongeren van 12 -18 jaar

Onderdeel van

Onderdeel van het e-lespakket ‘Online…Weet wat je doet!’:

  • Handleiding docent
  • Digibord
  • Video
  • Werkblad grooming PDF

https://www.helpwanted.nl/ouders-verzorgers-hulpverleners-en-onderwijs

Jaar

2012

Eigenaar

Bestbeeld, Luciano Simula in opdracht van Meldpunt Kinderporno

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.