Zoeken
Lesaanbod

Vruchtbaarheid (voor 12 – 18 jaar)

Terug naar overzicht
20 September 2020
In deze animatie wordt uitgelegd wanneer een vrouw vruchtbaar is. Ook komt veilig vrijen met anticonceptie en condoom aan bod.

Uitgebreide beschrijving

De animatie hoort bij het lespakket Lang Leve de Liefde en wordt gebruikt in lessen voor het mbo . Het lespakket is gratis beschikbaar via www.langlevedeliefde.nl.

In de animatie wordt de vruchtbare periode bij vrouwen aan bod, de kans op zwangerschap vóór een meisje voor het eerst ongesteld is, kans op zwangerschap tijdens de menstruatie. Vervolgens wordt uitgelegd dat veilig vrijen tijdens de hele menstruele cyclus nodig is als je niet zwanger wilt worden. Veilig vrijen om zowel zwangerschap als soa te voorkomen betekent een condoom én een anticonceptiemiddel gebruiken.

In Lang Leve de Liefde voor het mbo kan de animatie gebruikt worden in de lessen Veilig Vrijen, Anticonceptie en Gezonde Zwangerschap.

Doelen

  • Studenten hebben kennis over de vruchtbare periode bij de vrouw
  • Studenten weten dat veilig vrijen tijdens de hele menstruele cyclus nodig is om zwangerschap te voorkomen
  • Studenten weten dat veilig vrijen ter voorkoming van zwangerschap en soa betekent dat je zowel een condoom als een anticonceptiemiddel gebruikt.

Doelgroep

Voor studenten op het mbo, leerlingen op het VO en leerlingen in de hoogste klassen van het vmbo.

Onderdeel van

De animatie is onderdeel van het lespakket Lang Leve de Liefde voor het mbo en de bovenbouw van het VO.

Jaar

2013

Eigenaar

GGD Rotterdam-Rijnmond / Soa Aids Nederland / Rutgers WPF

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.