Zoeken
Lesaanbod

Weerbaarheid in gebarentaal (Sekswoordenboek)

Terug naar overzicht
17 July 2020

Wat is weerbaarheid? Als je weerbaar bent kom je op voor jezelf. Je weet wat je wel en ook wat je niet wilt. Je weet je grenzen aan te geven. Met grenzen bedoelen we dat jij beslist over jezelf en niet iemand anders. Je bent bewust bezig met wat je wel en wat je niet wil. Je maakt je sterk voor jezelf. Met nee bedoel je ook nee. Dat klinkt allemaal makkelijker dan het is. Vooral als je nooit geleerd hebt hoe je dat moet doen. Maar duidelijk zijn kan je leren. Het is net zo belangrijk dat jij geen dingen bij anderen doet die niet prettig zijn.

Weerbaarheid

Je mag nooit iemand dwingen iets te doen. Dus als een ander nee aangeeft dan moet je je daar aan houden. Als je doof bent of slecht hoort is dat soms extra moeilijk. Je weet dan soms niet goed wat wel en niet kan. En wat je wel of niet wil. Het kan zijn dat niemand je dat duidelijk heeft gemaakt. Het is goed om met een vertrouwenspersoon te praten of op een cursus te gaan. Er zijn cursussen en trainingen die je kunnen leren wat weerbaarheid is.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.