Gerelateerd
Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming
Een groep Geneeskunde-studenten van de Radboud Universiteit maakte in samenwerking met Rutgers een anticonceptiespel. Het spel is bedoeld voor het voortgezet onderwijs en mbo. Welke kenmerken horen bij welk middel? Combineer het middel met de juiste omschrijving!
Met deze werkvorm leren leerlingen/studenten de belangrijkste kenmerken van de verschillende anticonceptiemethoden en de hormonen in anticonceptie, door de juiste informatie te zoeken bij de middelen op de afbeeldingskaartjes. Alle anticonceptiemethoden komen aan bod, ook vruchtbaredagen-methodes, terugtrekken voor het klaarkomen en de morning-afterpil. Bij de kenmerken staat ook de betrouwbaarheid van elke methode.
Leg de kaarten open neer op tafel. In kleine groepjes zoeken de leerlingen de setjes bij elkaar en gaan zo in gesprek over wat ze weten over de methoden. Met het antwoordenblad kunnen ze vervolgens de setjes controleren. Als docent kun je de methoden nog nabespreken en vragen beantwoorden.
Print en knip de kaartjes en speel het spel!
Download het spel
Wil je als docent meer weten over anticonceptiemethoden, om vragen te beantwoorden of misvattingen te kunnen ontkrachten? Volg dan de e-learning Basiscursus Anticonceptie in het Rutgers Leerportaal. In een uurtje heb je dan de basiskennis om betrouwbare informatie te kunnen geven.
Leerlingen en studenten kun je voor meer informatie verwijzen naar Anticonceptievoorjou.nl. Dit is tevens een keuzehulp, en daarmee een goede voorbereiding op een gesprek met de huisarts. Jongeren kunnen voor vragen over anticonceptie ook gratis en anoniem terecht bij een Sense spreekuur of vragen stellen via Sense.info.
Wat werkt beter in de voorlichting over anticonceptie dan alle methoden ook laten zien? Dat kan met de anticonceptiekoffer! Hierin zit een voorbeeld van alle beschikbare anticonceptiemethoden. Daarnaast bevat de koffer een zwangersschapstest en een penismodel om te oefenen met het omdoen van een condoom.
Bekijk de anticonceptiekofferLees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming
Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.