Zoeken
Lesaanbod

Baarmoeder in gebarentaal (Sekswoordenboek)

Terug naar overzicht
17 July 2020

De baarmoeder zit in de buik en is het inwendige onderdeel van het vrouwelijk geslachtsorgaan. In de baarmoeder kan een bevrucht eitje zich innestelen en uitgroeien tot een kind. De baarmoeder is een peervormig orgaan. Het is een holle spier met een stevige elastische spierwand. Die wand rekt mee met het groeiende kind. Tijdens de geboorte trekt deze spier steeds sneller samen (dit zijn de weeen) en zo perst de moeder de baby uit de vagina.

Menstruatie

De baarmoeder is van binnen met een slijmlaagje bedekt. Door de geslachtshormonen wordt het slijmlaagje gedurende de cyclus een beetje dikker. Dit zorgt ervoor dat een bevrucht eitje zich kan innestelen. Als het eitje niet bevrucht wordt sterft het af. Het eitje verlaat het lichaam samen met het overtollige slijm als bloed tijdens de menstruatie.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.