Zoeken
Lesaanbod

Find Out! Condoomtaboe (voor 13 – 19 jaar)

Terug naar overzicht
20 September 2020
Seks met of zonder? Met condoom is natuurlijk veiliger! Maar welke moet je hebben? Wie moet ze bij zich hebben, de meisjes of de jongens? En vind jij het ook zo vervelend om bij de kassa van je drogist om condooms te vragen? In Amsterdam heb je een winkel met alleen maar condooms! Hier hebben ze ze in alle soorten, maten, kleuren en geuren. Zelfs condooms die zelf weglopen.

Uitgebreide beschrijving

In de aflevering ‘Condoomtaboe’ komen verschillende jongeren en een expert aan het woord die openhartig vertellen over hun ervaringen, meningen en feiten over condoomgebruik. In de bij Find Out! behorende handleiding staan stellingen en opdrachten voor groepsdiscussies beschreven

Doelen

Het doel van deze aflevering is jongeren te informeren en laten nadenken over de noodzaak en voordelen van condoomgebruik.

Doelgroep

Het materiaal is geschikt voor jongeren tussen de 13-19 jaar.

Onderdeel van

Find Out! was een televisieserie over seks, drugs en alcohol gemaakt voor en door jongeren. In Find Out gaan jongeren (13 tot 19 jaar) met verschillende culturele achtergronden op zoek naar antwoorden op vragen die hen bezighouden op het gebied van seks. Op hun eigen manier en in hun eigen taal hebben ruim 100 jongeren in groepjes zelf de verschillende afleveringen gemaakt. Bij de productie werden ze ondersteund door een professioneel team van televisiemakers.

Jaar

2005

Eigenaar

Centrum Media & Gezondheid

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.