Zoeken
Lesaanbod

Find Out! De eerste keer (voor 13 – 19 jaar)

Terug naar overzicht
20 September 2020
Je eerste keer seks vergeet je nooit. Maar toch is het soms helemaal niet wat je ervan verwacht; het is spannend, je bent zenuwachtig en soms doet het gewoon pijn. Wanneer weet je of je er klaar voor bent? Hoe bereid je het voor? Wie nam het initiatief? Was het lekker? En daarna? In dit item vertellen verschillende jongeren openhartig over hun ervaringen.

Uitgebreide beschrijving

Find Out! is een televisieserie over seks, drugs en alcohol gemaakt voor en door jongeren. In Find Out gaan jongeren (13 tot 19 jaar) met verschillende culturele achtergronden op zoek naar antwoorden op vragen die hen bezighouden op het gebied van seks. Op hun eigen manier en in hun eigen taal hebben ruim 100 jongeren in groepjes zelf de verschillende afleveringen gemaakt. Bij de productie werden ze ondersteund door een professioneel team van televisiemakers.

In de aflevering ‘De eerste keer’ komen verschillende jongeren aan het woord die openhartig vertellen over hun ervaringen rondom hun eerste keer seks. In de bij Find Out! behorende handleiding staan stellingen en opdrachten voor groepsdiscussies beschreven.

Doelen

Het doel van deze aflevering is jongeren te laten nadenken over de eerste keer seks en anticonceptie, met als uiteindelijk doel dat ze beter zijn voorbereid op seksuele contacten.

Doelgroep

Het materiaal is geschikt voor jongeren tussen de 13-19 jaar.

Jaar

2005

Eigenaar

Centrum Media & Gezondheid

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.