Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Girls Talk +

Terug naar overzicht
21 september 2021

Meiden met een lichte verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor het meemaken van (online) seksueel ongewenst gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden seksueel wijs en weerbaar te worden?

Is het veilig om met iemand af te spreken die je online ontmoet? Wat kan je doen om niet zwanger te worden? En hoe zeg je nee als je iets niet wilt?

Girls’ Talk+ is een groepscounselingsprogramma van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor meiden tussen de 14 en 21 jaar met een lichte verstandelijke beperking en die speciaal of praktijkonderwijs volgen.

Bestel in webshop (€450,00)

De training in het kort

In deze training leer je hoe je meiden begeleid om gezonde keuzes te maken in hun relaties en seksualiteit. Het weerbaar maken van meiden draagt bij aan het voorkomen van (online) seksuele grensoverschrijding en onbedoelde zwangerschap. Meiden leren over wensen en grenzen en je gaat met ze in gesprek over prettige, veilige en respectvolle relaties, vriendschappen en seks. Jouw rol en hoe jij hen kan begeleiden staat tijdens de training centraal.

Deelnemers beoordelen de training Girls’ Talk+ met een 8,5!

Plus variant

De actieve en praktische werkvormen van Girls’ Talk+ sluiten goed aan bij de manier van leren van de doelgroep. Er is extra aandacht voor het meiden- en jongenslichaam, voor sexting en grooming en het vergroten van zelfvertrouwen. Tijdens een (optionele) bijeenkomst voor ouders geef je hen tips en handvatten om hun kind thuis te ondersteunen.

Voor wie

De training is voor professionals die vanuit zorg, onderwijs of jongerenwerk te maken hebben met meiden met een lichte verstandelijke beperking en meiden uit het speciaal of praktijkonderwijs en op een positieve manier willen bijdragen aan hun seksuele gezondheid.

  • Werk je met deze doelgroep en ben je al gecertificeerd voor Girls’ Talk, Make a Move of Make a Move+? Volg dan de versnelde training Girls’ Talk+.
  • Werk jij met meiden met opleidingsniveau vmbo/mbo? Volg dan de training Girls’ Talk.

Programma

Je start met een online cursus van twee uur, gevolgd door twee trainingsdagen. In de online cursus krijg je actuele kennis over de seksuele ontwikkeling en risico’s van de doelgroep en krijg je meer inzichten in jouw rol als begeleider en de in te zetten methodiek. In de training leer je hoe je Girls’ Talk+ met de verschillende werkvormen in meidengroepen uitvoert en oefen je met de counselende stijl van begeleiden.

Resultaat

Na de training kun je Girls’ Talk+ in meidengroepen uitvoeren.

  • Je hebt inzicht in het seksuele gedrag en de risico’s van de doelgroep;
  • Je weet hoe je dit op een positieve manier beïnvloedt.
  • Je hebt inzicht in eigen waarden en normen over seksualiteit en de invloed daarvan.
  • Je kunt in een veilige sfeer met meiden over relaties en seksualiteit praten.
  • Je weet hoe je de meiden kunt stimuleren om eigen ideeën en ervaringen in te brengen.

Praktische info

Datum tweedaagse training

– dinsdag 2 en 9 november 2021

– maandag 4 en 11 april 2022

Tijd

9.30 tot 16.30 uur

Locatie

Online

Kosten

€ 450,- inclusief een e-learning vooraf, handleiding Girls’ Talk en bijbehorend materiaal.

Accreditatie

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en Registerplein: 15 punten.

Online cursus

Drie weken voor de training ontvang je instructies voor deelname aan de voorbereidende online cursus.

Erkende interventie

Girls’ Talk+ is een erkende interventie op het niveau goed onderbouwd (Vilans).

Incompany

De training op maat met je team op locatie volgen? Meld je hier aan.

Bestel in webshop (€450,00)
Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.