Zoeken
Lesaanbod

Homoseksualiteit in gebarentaal (Sekswoordenboek)

Terug naar overzicht
17 July 2020

Homoseksualiteit betekent dat je je als jongen aangetrokken voelt tot jongens en als meisje aangetrokken voelt tot meisjes. We zeggen ook wel dat je je aangetrokken voelt tot iemand van hetzelfde geslacht. Homoseksuele meisjes worden ook lesbiennes genoemd. Tijdens de puberteit kun je soms verliefde gevoelens hebben voor iemand van hetzelfde geslacht. Je kunt ook gaan vrijen met iemand van hetzelfde geslacht. Dit hoeft nog niet te betekenen dat je homoseksueel bent.

Uitproberen

Soms moet je uitproberen tot wie je je aangetrokken voelt. Als blijkt dat je toch steeds weer verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht, dan zou je homoseksueel kunnen zijn. Of je ook daadwerkelijk seks gaat hebben met iemand van hetzelfde geslacht, is een keuze van jou. In Nederland is het geaccepteerd dat mannen en vrouwen met elkaar vrijen, homoseksuelen kunnen in Nederland trouwen. Dat is in heel veel andere landen niet zo. Sommige religies keuren homoseksualiteit af.

In Nederland

In Nederland vinden we dat elk mens recht heeft op zijn eigen seksuele voorkeur, dus ook als je de voorkeur geeft aan iemand van hetzelfde geslacht.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.