Zoeken
Lesaanbod

Just like U: Fabian (voor 14- 18 jaar)

Terug naar overzicht
20 September 2020
Fabian is verliefd maar zijn vriendin is hem ontrouw. Zijn hart is gebroken en daar zingt hij over.

Uitgebreide beschrijving

Fabian was op zijn vijftiende smoorverliefd en hij dacht dat hij de vrouw van zijn leven had ontmoet. Maar ze bedroog hem en brak zijn hart. Nu is hij voorzichtiger in de liefde en geeft hij zijn hart niet zomaar.

Thema’s: bedrogen worden, gebroken hart en durven gaan voor een relatie.

Tips voor nabespreking

  • Ben jij weleens bedrogen in de liefde? Herken je Fabians gevoel?
  • Wat kun je doen als je liefdesverdriet hebt?
  • Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Er is een handleiding bij de film, met werkvormen om met jongeren aan de slag te gaan met de films in de klas of binnen het jongerenwerk.

Doelen

Filmverhalen zijn visuele verhalen waarin jongeren figureren die voor andere jongeren dienen als identificatie. De filmverhalen dragen bij aan bewustwording en stimuleren jongeren om op positieve wijze, vanuit respect voor hun eigen lichaam en dat van de ander, seksualiteit te beleven. Met dit project willen we positieve herkenbare rolmodellen en positieve verhalen inzetten opdat:

  • Jongeren zich meer bewust worden van verschillende keuzemogelijkheden in relaties en seksualiteit;
  • Eigen meningsvorming over keuzen te bevorderen; welke vorm van (seksuele) relaties past bij jou, welke anticonceptie past bij jou, hoe ga jij om met druk vanuit twee culturen etc.
  • Een positieve attitude te bevorderen ten aanzien van veilige, respectvolle en prettige seksuele relaties;
  • Hun vertrouwen in eigen effectiviteit vergroten door voorbeelden te laten zien van anderen die de regie hebben genomen over hun eigen seksuele leven.

Doelgroep

Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse jongens en meiden van 14-18 jaar vormen de uiteindelijke doelgroep. Zij starten al vroeg met hun seksuele carrière en kunnen juist op deze leeftijd veel baat hebben bij goede rolmodellen. De thema’s die besproken worden inde film zijn ook voor jongeren in brede zin relevant. De film kan daardoor ook in gemengde klassen gebruikt worden.

Onderdeel van

Just Like U –  Love & Sex in 11 true stories

Jaar

2009

Eigenaar

Rutgers WPF

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.