Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Voorlichting Sexting Education

Terug naar overzicht
20 september 2021

Het fenomeen sexting komt steeds vaker voor en kan horen bij de normale seksuele ontwikkeling van jongeren. Maar wanneer zij de spelregels niet goed kennen, kunnen de gevolgen groot zijn.

Tijdens deze les leren de leerlingen het verschil tussen sexting en ongewenste sexting en dat het ongevraagd doorsturen van naaktfoto’s en filmpjes niet oké en zelfs strafbaar is. Het doel van de voorlichting is om jongeren te stimuleren weloverwogen keuzes te maken over hun online gedrag.

Omvat

Voorlichtingsles van één lesuur, gegeven door een Halt-medewerker en jongerenwerker.

Beschrijving inhoud

De les start met een introductievideo. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag op hun telefoon. Zij reageren op verschillende stellingen en maken een korte online opdracht. Ook mogen leerlingen zelf reageren op een casus uit de praktijk en ontdekken ze hoe je daar op verschillende manieren naar kunt kijken. De les wordt afgesloten met een video en verschillende tips over wat jongeren kunnen doen wanneer zij dader/slachtoffer/toekijker zijn bij uiteenlopende voorbeelden van ongewenste sexting.

Doelgroep

Voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.

Jaar van uitgave

De les is ontwikkeld voor leerlingen van het voortgezet (speciaal) onderwijs.

Kosten

Gratis

Gerelateerde website(s)

Halt
Informatiefolders Sexting Education
Halt – Samen bloeien

Eigenaar

Halt

 

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.