Zoeken
Lesaanbod

Vaginavocht in gebarentaal (Sekswoordenboek)

Terug naar overzicht
17 September 2020

In de puberteit merk je dat je wat afscheiding (vocht) krijgt. Dat kan je zien in je slipje. Die afscheiding is normaal en wit tot geel van kleur. Je vagina is bezig de juiste zuurgraad te maken met hulp van bacteriën. Met zuurgraad wordt bedoeld de mate van “zuur” zijn van de vagina. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de zaadcellen goed naar de baarmoeder kunnen zwemmen. Als iemand een SOA heeft dan is de vagina zuurder. Dit betekent dat zaadcellen niet zo makkelijk naar de baarmoeder kunnen gaan.

Wanneer normaal?

Vaginavocht is helder en reukloos. Is je vaginavocht gekleurd en ruikt het anders, ga dan naar de huisarts. Je vagina kan ook vochtig worden als je seksueel opgewonden raakt. Dat is ander vocht, het is dunner en doorzichtiger. Het zorgt ervoor dat de penis makkelijker in je vagina glijdt.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.