Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Welkom op school

Terug naar overzicht
17 september 2021

Dit is een derde en geheel herziende druk. De mentormethode uit 2002 is aangepast aan nieuwe groepen leerlingen en aan nieuwe vragen van docenten. Welkom op School bestaat uit een docentenhandleiding en een leerlingenboek en is bedoeld voor Internationale Schakelklassen (ISK’s) en andere vo-scholen met nieuwkomers.

Download vanuit de cloud

Of bestel op de website van Pharos

Omvat

  • lessenserie

Beschrijving inhoud

Het eerste deel biedt uitgebreide achtergrondinformatie bijvoorbeeld in de nieuwe hoofdstukken ‘Ouders, opvoeding en school’, ‘Seksuele en relationele vorming voor nieuwkomers’ en ‘Kinderen van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa’.
Alle lessen zijn vernieuwd. Er is bijvoorbeeld meer aandacht voor mannen- en vrouwenrollen en leerlingen worden vaker uitgenodigd om het over ‘thuis’ te hebben. Daarnaast zijn er nieuwe onderwerpen, zoals kinderrechten en discriminatie. De meest opvallende vernieuwing zijn de lessen 14 tot en met 19 over relaties en seksualiteit:

  • Les 14: Verliefd en verkering
  • Les 15: Puberteit; hoe je lichaam verandert
  • Les16: Volwassen en weerbaar worden
  • Les17: Kinderen en de toekomst
  • Les 18: Relaties
  • les 19: Websites voor jongeren

Beoordeling erkenningstraject

Het lespakket is beoordeeld als ‘goed beschreven’.

Erkenningstraject is een samenwerking tussen het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Movisie.

Jaar van uitgave

2015

Download vanuit de cloud

Of bestel op de website van Pharos

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.