Zoeken
Onderwerp

Week tegen Pesten

Week tegen Pesten

Elk jaar aan het begin van het schooljaar organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Scholen besteden elk op hun eigen manier aandacht aan pesten.

Rol van de leraar bij pesten

Als leraar heb jij een grote rol bij het voorkomen van pestgedrag. Je laat zien welk gedrag wel en niet toelaatbaar is. En wat het betekent om onderdeel te zijn van een groep én een burger in een samenleving. De Week Tegen Pesten geeft jou elk jaar nieuwe informatie en tools om jou daarbij te helpen.

Homonegatief gedrag

LHBT+ leerlingen krijgen meer te maken met pestgedrag dan andere leerlingen. Dit geldt zowel in het vo, mbo als in het basisonderwijs.  Drie op de tien kinderen in het po denkt dat homoseksuele leerlingen niet open kunnen zijn over hun seksuele voorkeur. Drie op de tien leerlingen durft niet te vertellen dat ze homoseksueel of lesbisch denken te zijn.

Bekijk het lesaanbod over online, weerbaarheid en zelfbeeld om pesten tegen te gaan

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.