Zoeken
Lesaanbod

Ejaculatie in gebarentaal (Sekswoordenboek)

Terug naar overzicht
17 July 2020

Als je als jongen of man opgewonden bent kan je een stijve penis krijgen; dat wordt ook wel een erectie genoemd. Tijdens het klaarkomen komen de zaadcellen samen met het zaadvloeistof uit de penis. Dit noem je zaadlozing of ejaculatie. Bij elke zaadlozing of ejaculatie verlaat het sperma je lichaam. Het spuit, druppelt of vloeit uit de penis. Meestal gebeurt dat tijdens een orgasme. Dat is het hoogtepunt, dat lekkere gevoel.

Natte droom

Tijdens een zaadlozing kan er geen urine naar buiten komen, daar zorgt een klepje voor. Na de zaadlozing trekt het bloed uit je penis weg. Hij wordt weer slap. Een nachtelijke zaadlozing wordt ook wel een natte droom genoemd. In je slaap kan je een zaadlozing krijgen. Er komt sperma uit je penis. Het kan zijn dat het sperma er gewoon uit moet. Het hoeft niets met opwinding te maken te hebben. Maar het kan wel dat je door een spannende droom een natte droom krijgt.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.