Zoeken
Lesaanbod

Find Out! Help! Ik heb een soa (voor 13 – 19 jaar)

Terug naar overzicht
20 September 2020
Wat gebeurt er als je na een avond onveilige seks je zorgen maakt of vage klachten hebt? Hoe verloopt zo’n onderzoek bij de huisarts of de GGD? Vertel je je moeder of je vriendin dat je een soa hebt?

Uitgebreide beschrijving

Find Out! is een televisieserie over seks, drugs en alcohol gemaakt voor en door jongeren. In Find Out gaan jongeren (13 tot 19 jaar) met verschillende culturele achtergronden op zoek naar antwoorden op vragen die hen bezighouden op het gebied van seks. Op hun eigen manier en in hun eigen taal hebben ruim 100 jongeren in groepjes zelf de verschillende afleveringen gemaakt. Bij de productie werden ze ondersteund door een professioneel team van televisiemakers.

In de aflevering ‘Help! Ik heb een soa!’ gaan twee jongeren naar de huisarts en de soa poli voor een soa onderzoek en vertellen aan hun omgeving dat zij een soa hebben opgelopen. In de bij Find Out! behorende handleiding staan stellingen en opdrachten voor groepsdiscussies beschreven.

Doelen

Het doel van deze aflevering is jongeren te informeren over soa onderzoek en soa’s en na te laten denken over hoe zij het naar hun omgeving zouden communiceren wanneer zij een soa zouden hebben.

Doelgroep

Het materiaal is geschikt voor jongeren tussen de 13-19 jaar.

Onderdeel van

Find Out! 

Jaar

2005

Eigenaar

Centrum Media & Gezondheid

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.