Zoeken
Lesaanbod

Find Out! Hoe ver ga jij? (voor 13 – 19 jaar)

Terug naar overzicht
20 September 2020
Meestal begint het versieren en uitproberen van seks aan het begin van de middelbare school. Je hebt nog geen ervaring, of een beetje, maar je hebt er wel allerlei ideeën over. Na een toneelstuk over versieren vroegen wij jongeren hoe zij denken iemand aan de haak te slaan, wat ze te ver vinden gaan de eerste keer en hoe ze dat duidelijk maken als ze iets niet fijn vinden.

Uitgebreide beschrijving

Find Out! was een televisieserie over seks, drugs en alcohol gemaakt voor en door jongeren. In Find Out gaan jongeren (13 tot 19 jaar) met verschillende culturele achtergronden op zoek naar antwoorden op vragen die hen bezighouden op het gebied van seks. Op hun eigen manier en in hun eigen taal hebben ruim 100 jongeren in groepjes zelf de verschillende afleveringen gemaakt. Bij de productie werden ze ondersteund door een professioneel team van televisiemakers.

In de aflevering ‘Hoe ver ga jij?’ komen verschillende jongeren aan het woord die openhartig vertellen over hun ervaringen rondom versieren.

Doelen

Het doel van deze aflevering is jongeren te laten nadenken over eigen wensen en grenzen rondom versieren en relaties.

Doelgroep

Het materiaal is geschikt voor jongeren tussen de 13-19 jaar.

Jaar

2005

Eigenaar

Centrum Media & Gezondheid

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.