Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Genderbread Kit

Terug naar overzicht
17 september 2021

The Genderbread Kit biedt een lespakket waarmee gender- en seksuele diversiteit op een speelse en interactieve manier bespreekbaar wordt gemaakt. Het lesprogramma heeft een interactief karakter waardoor leerlingen aangezet worden tot het nadenken over zichzelf en anderen.

Omvat

  •  koekjes om de vier ‘ingrediënten’ van de menselijke identiteit uiteen te zetten
  • persoonlijke verhalen en voorbeelden

Beschrijving inhoud

In de workshop wordt gebruikgemaakt van koekjes om de vier ‘ingrediënten’ van de menselijke identiteit – sekse, gender, expressie en aantrekkingskracht – uiteen te zetten. Hiermee gaat de voorlichting verder dan voorlichting over homoseksualiteit, maar worden ook diverse gender-identiteiten (waaronder transgender), diverse sekses (waaronder intersekse), diverse gender-expressies en de verschillende seksuele oriëntaties die mensen kunnen hebben besproken. Zo wordt iedereen in de klas aangesproken en ontstaat er geen wij-zij gevoel. Iedereen is namelijk uniek, en diversiteit vind je in elke klas.

Prijs

  • In de klas – Workshop op maat op themadag: €300,- (bij 30 leerlingen)
  • Docenten – Workshop voor docenten, mentoren en cultuur/- en zorgcoördinatoren: €30,- p.p. (minimaal 10 deelnemers).
  • Organisaties en instanties – Workshop op maat, aangepast op organisatie: €400,-

De prijzen zijn exclusief reiskostenvergoeding.  

Aanmelden

Interesse? Meld je aan voor de workshop via jonah@transketeers.com.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.