Zoeken
Lesaanbod

Mannencondoom in gebarentaal (Sekswoordenboek)

Terug naar overzicht
17 July 2020

Een condoom is een rubber hoesje dat je om een stijve penis rolt. In de bovenkant zit wat extra ruimte om het sperma op te vangen. Voordat je de condoom omdoet knijp je dat bovenstukje met die extra ruimte met je duim en wijsvinger dicht. Daarna rol je hem over de penis. Nadat je klaargekomen bent en voor je penis weer slap wordt trek je hem terug uit de vagina. Je houdt daarbij het condoom vast. Als je hem niet zou vasthouden zou het condoom er in de vagina af kunnen gaan.

Er kan dan sperma in de vagina terecht komen. Je legt een knoop in het condoom en gooit hem weg. Je gebruikt ook een condoom als je als jongen met een andere man seks hebt. Een speciaal condoom voor anale seks (kontneuken) is niet meer nodig omdat alle goede condooms sterk genoeg zijn. Als je iemand pijpt of je wordt gepijpt gebruik dan ook een condoom om ervoor te zorgen dat je geen soa krijgt of aan een ander doorgeeft. Er zijn condooms in allerlei kleuren, maten, modellen en ook smaakjes.

Als je iets aparts of geks wilt dan moet je wel uitzoeken of het condoom veilig is. Je gebruikt een condoom maar één keer. Je kan het beste eerst wat oefenen met condoom omdoen voordat je voor de eerste keer gaat neuken. Een beetje ervaring is wel handig. Als je een condoom goed gebruikt dan ben je beschermd tegen geslachtziekten en zwangerschap. Je koopt ze bij de drogist, uit een automaat, de supermarkt, de apotheek, de seksshop of een speciale condoomwinkel.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.