Zoeken
Lesaanbod

Morningafterpil in gebarentaal (Sekswoordenboek)

Terug naar overzicht
17 July 2020

Je doet natuurlijk je best om veilig te vrijen. Maar toch kan er iets fout gaan. Het is belangrijk dat je dan weet wat je moet doen. Wat je ZEKER NIET moet doen is afwachten. Heb je last van diaree, heb je overgegeven of ben je een pil vergeten lees dan goed de verpakking van de pil. Daar staat op wat je moet doen. Zorg dat je op de hoogte bent van die inhoud. Als je toch hebt gevreeën zonder voorbehoedmiddel of als het condoom kapot blijkt te zijn moet je meteen naar je huisarts voor een morning-after pil.

72 uur

Er is een nieuwe morning-after pil, Norlevo. Deze werkt het beste als je hem zo snel mogelijk na het onbeschermde vrijen inneemt. Erg belangrijk is dat je de pillen tenminste BINNEN 72 uur na het onbeschermde vrijen inneemt. Als je onbeschermd gevreeën hebt kan je de volgende dag naar je huisarts gaan of naar een arts van een centrum voor seksualiteit (www.sense.info). Zorg wel dat je binnen die 72 uur gaat. Je kan als het nodig is ook naar een arts van de weekenddienst.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.