Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Rond je seksualiteit

Terug naar overzicht
19 september 2021

Stel je voor dat je heel erg opgewonden bent en wilt vrijen, maar je vriend(in) wil (nog) niet zo ver gaan. Wat doe je? Of dat een onbekende je vragen over seks stelt of seksuele opmerkingen maakt. Hoe reageer je?

Praten over normen en waarden rond relaties en seksualiteit: niet makkelijk, wél spannend en leuk met dit spel! Op 180 kaarten staan uiteenlopende vragen, onderverdeeld in thema’s als weerbaarheid, seksuele oriëntatie en communicatie.

Bestel in de webshop (€25,00)

Omvat

  • 180 kaarten
  • Handleiding met spelregels, suggesties voor de begeleiding en spelvariaties

Omschrijving inhoud

Met dit spel overwinnen jongeren, vanaf 15 jaar, hun schroom om over relaties en seks te praten. Ze leren op een veilige manier in een groep (maximaal 30 personen) hun mening te delen met hun leeftijdsgenoten. Zo worden ze zich bewust van het bestaan van verschillende normen en waarden, die persoonlijk kunnen zijn of cultureel bepaald. Ook is er aandacht voor seksuele rechten wereldwijd.

De vragen vallen onder de volgende categorieën: communicatie over seks en relaties, man-/vrouwrollen, relaties, seksualiteit, seksuele oriëntatie, veilig vrijen, voortplanting, weerbaarheid, zelfbeeld en toekomst. Het spel duurt 50 minuten en kan ook worden gebruikt als een opstap naar een groepsgesprek onder begeleiding.

Bestel in de webshop (€25,00)
Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.