Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Seks is meer… Ganzenbord – Versie licht verstandelijke beperking

Terug naar overzicht
19 september 2021

Het Seks is meer… Ganzenbord is een educatief voorlichtingsspel voor instellingen, gezinshuizen, woongroepen, ouders, speciaal onderwijs en alle plekken waar onder begeleiding seksuele voorlichting wordt gegeven.
Het is een afwisselende werkvorm naast de bestaande methoden. Bij het spelen van dit spel merk je dat iedereen anders is. De ene speler praat gemakkelijk over seks en de ander is verlegen.

De ene speler heeft al seksuele ervaringen en de ander nog niet. Er zullen vragen bij zitten waarop de spelers het antwoord niet weten en ook dat is goed. Het spel is juist bedoeld om van elkaar te kunnen leren. Laat de spelers met elkaar in gesprek gaan: Naar elkaar luisteren, hun mening geven en discussiëren over de vraag. Het spel is voor 2 tot 6 spelers.

Bestel in de webshop (€89,00)

Omvat

  • een spelbord
  • 130 vragen kaartjes
  • een begeleidershandleiding

Omschrijving inhoud

Iedere speler kiest als pion een eicel of een zaadcel. Men gooit met een dobbelsteen.
Bij dit spel worden er verschillende soorten vragen voorgelegd:

  • De rode vragen zijn MENING vragen.
  • De groene vragen zijn WEET vragen.
  • De grijze vragen gaan over ZWANGERSCHAP en ABORTUS en beantwoorden de spelers SAMEN omdat een eicel en een zaadcel op één hokje komen. Men kan tenslotte zwanger worden als er een zaadje bij een eitje komt.

En misschien krijgt een speler tijdens het spel een vraag die zij/hij liever niet beantwoordt. Dan mag de speler, zonder uitleg, 1 keer de zwarte escape-schijf inzetten.

Doelgroep

Deze versie is speciaal voor iedereen die aan seksuele voorlichting toe is.

Prijs

€89,-

Meer informatie

www.olein.nl

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.