Zoeken
Lesaanbod

Van vrijen tot geboorte – versie voor gebruik in het (v)so

Terug naar overzicht
23 July 2021

In deze korte animatie wordt uitgelegd wat er lichamelijk gebeurt als een man en vrouw met elkaar vrijen. Vervolgens worden eisprong, zaadlozing en bevruchting besproken. Hierna volgen de verschillende stadia van de zwangerschap en geboorte van een baby.De animatie hoort bij het lespakket Relaties en Seksualiteit. En kan ingezet worden bij gebruik van de leerlijn seksuele vorming so zml en vso uitstroomrichting arbeid en dagbesteding. Deze animatie is aangepast voor gebruik in het (voortgezet) speciaal onderwijs. De voice-over is vertraagd en onderdelen van de animatie en voice-over zijn versimpeld.

Doel

De leerlingen leren over voortplanting.

Doelgroep

Voor leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Onderdeel van

De animatie maakt onderdeel uit van het lespakket Relaties en Seksualiteit. De animatie kan gebruikt worden als onderdeel van de leerlijn seksuele vorming voor het so zml en het vso uitstroomrichting arbeid en dagbesteding.

Jaar

2015

Eigenaar

Rutgers en CED-Groep, ontwikkeld in samenwerking met Marian Latour.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.