Zoeken
Terug naar overzicht
Lesmodule

Contact met ouders

Ouders en verzorgers zijn belangrijke partners bij de relationele en seksuele opvoeding van hun kinderen. De relationele en seksuele opvoeding is namelijk een gedeelde verantwoordelijkheid van ouders en de school. Een goede afstemming tussen ouders en school bevordert een veilige en gezonde relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen.

Maar hoe zorg je als leerkracht voor een goede afstemming met ouders? En hoe creëer je een goed partnerschap tussen ouders en school?

In deze module komen ouders aan het woord en staan we stil bij aarzelingen die je kunt hebben in contact met ouders. Vervolgens biedt deze module je handvatten om te werken aan een goed partnerschap met ouders in de relationele en seksuele ontwikkeling van hun kinderen. Je leert hoe je met ouders kunt communiceren over onverwachte situaties in de klas of en hoe je effectief kunt reageren op reacties of aarzelingen van ouders.

Na deze module voel je je zelfverzekerd om met ouders in contact te komen over dit thema.

Duur: ± 30 minuten

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.