Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Kriebels in je buik speciaal onderwijs

Terug naar overzicht
21 september 2021

Met deze methode kunt u lessen seksuele en relationele vorming in het speciaal onderwijs geven. De methode sluit aan bij de leerlijn seksuele vorming voor het SO ZML (CED-Groep en Rutgers).

Bestel in de webshop voor €199,00

‘Kriebels in je buik’ bestaat uit:

 • Digibordlessen. De lesmethode bestaat uit circa 50 lessen. De lessen zijn ingedeeld naar niveau (1 t/m 9) en naar leeftijd (4 t/m 13 jaar).
 • Lessenportal. De online lessenportal is de digitale handleiding voor leraren. In de lessenportal bekijkt u de lesbeschrijving en dia’s voor het digibord.
 • Managementtool. Met behulp van de managementtool borgt het systeem uw doorlopende leerlijn. U voegt hier leraren toe en maakt accounts voor hen aan. Ook ziet u welke lessen in welke leerjaren gegeven zijn, zodat u als team uw doorlopende leerlijn zichtbaar maakt en kunt volgen. Erg handig bij bijvoorbeeld uitval van leraren door ziekte of baanwissel.

Inhoud digitale lesmethode

De digitale lesmethode bestaat uit circa 50 lessen verspreid over 9 niveaus. De lessen zijn volgens een vaste structuur opgebouwd en de werkvormen interactief (digibord). Ook worden werkbladen aangeboden met individuele verwerkingsopdrachten voor leerlingen. Extra werkvormen kunt u naar wens aan- of uitzetten. Zo kunt u bijvoorbeeld lessen herhalen en met een aanvullende of aangepaste werkvorm uitbreiden.

De lessen zijn onderverdeeld in vier hoofdthema’s:

 1. I. Lichamelijke ontwikkeling en lichaamsbeeld
 2. II. Voortplanting
 3. III. Relatievorming en seksuele diversiteit
 4. IV. (Online) seksueel gedrag en seksuele weerbaarheid

Bestellen

Bestel het lespakket vanaf een algemeen schoolaccount. U ontvangt dan een mail met inloggegevens en handleiding, en (per post) een informatiepakket. U bent automatisch ‘pakketbeheerder’ als het pakket op uw naam is aangeschaft. Vanuit de managementtool kunt u de lessen van de methode niet direct bekijken. U voert eerst gegevens van leraren in en maakt accounts voor hen aan. Vervolgens ontvangt elke leraar ook inloggegevens, waarmee op de lessenportal ingelogd kan worden. De handleiding die wordt meegestuurd bij uw mail met inloggegevens leidt u door dit proces heen.

Let op! U kunt per lespakket maar 1 emailadres gebruiken. Wilt u dus voor 2 of meer scholen het lespakket aanvragen dan moet u voor elke school een apart emailadres gebruiken.

Kosten

 • De methode kost eenmalig €199,-
 • Je betaalt na het eerste jaar €50,- per jaar aan abonnementskosten. Deze kosten zijn voor het bijhouden en bijstellen van de methode.
 • Bij automatische incasso wordt een korting van €5,- berekend.
 • Stapt u over van het reguliere Kriebels in je Buik pakket, naar de methode voor het speciaal onderwijs? Dan ontvangt u eenmalig een kortingscode waarmee u 50% korting krijgt op de aanschafprijs.

Technische vereisten

De lesmethode werkt het beste in Google Chrome. Als u deze webbrowser nog niet heeft, raden we u aan om deze te downloaden (www.google.nl/chrome).

Automatische incasso

Wilt u via een automatische incasso betalen? Dit kan alleen wanneer u het lespakket Kriebels aanschaft. Wilt u meerdere producten in de webwinkel bestellen dan is het helaas niet mogelijk om voor deze optie te kiezen. U kunt dus beter een aparte bestelling plaatsen.

Beoordeling erkenningstraject

De lesmethode is nog niet erkend door de Erkenningscommissie Interventies. We starten in 2018 een aanvraag voor erkenning als ‘goed onderbouwd’.

Gerelateerde websites

Bestel Kriebels in je buik voor €199,00
Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.