Zoeken
Terug naar overzicht
Lesmodule

Seksuele ontwikkeling

Als twee kinderen in de klas doktertje spelen, moet ik me dan zorgen maken? Is het normaal dat pubers op internet op zoek gaan naar seks? En wanneer weten kinderen eigenlijk wat verliefd zijn echt betekent?

In deze module leer je over de seksuele ontwikkeling: je leert de verschillende ontwikkelingsfasen van je leerlingen en je leert over wat invloed kan hebben op de relationele en seksuele ontwikkeling. Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, het ontdekken van je gender, het aangeven wat je wel en niet wilt en lekker in je vel zitten. Het is belangrijk om hier als onderwijsprofessional kennis over te hebben. Zo kun je jouw lessen aanpassen aan de ontwikkeling van je leerlingen, beter reageren op hun vragen en (seksueel) gedrag van je leerlingen inschatten.

Deze module richt zich op de theorie. Wil je meer leren hoe je jouw opgedane kennis kunt toepassen in de klas? Kijk dan in de bibliotheek.

Duur: ± 30 minuten

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ons andere lesaanbod.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.