Zoeken
Onderwerp

Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. De projectweek helpt om deze thema’s structureel in het schoolplan op te nemen. In 2023 is de Week van de Lentekriebels van 20 tot en met 24 maart. Het thema voor de Week van de Lentekriebels 2023 is: ‘Wat vind ik fijn?’. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: leren over je lijf, praten over wat je fijn vindt en een positief zelfbeeld. Binnenkort is meer informatie te vinden op de themapagina.

De Week van de Lentekriebels is een goed startpunt

Eén van de doelen van de Week van de Lentekriebels is scholen kennis te laten maken met relationele en seksuele vorming. Het is een leuke manier om schoolbreed aandacht te geven aan relaties en seksualiteit. Tijdens deze week zul je merken hoe enthousiast leerlingen op de lessen reageren en hoe zinvol het is om hier les over te geven.

Meld je aan voor de Week van de Lentekriebels 2023

Meld je hier aan voor de Week van de Lentekriebels 2023

Invulling van de Week

Doe je mee met de Week? Dan geeft de school elke dag in groep 1 t/m 8 minimaal één les over relaties en seksualiteit. Daarvoor gebruikt de school een erkend lespakket, in een doorlopende leerlijn, zoals:

Lespakketten en proeflessen

Voor elke school en elke klas is er een passend lespakket. Bekijk alle lespakketten en andere materialen (zoals video’s, posters en andere gadgets) op het materialenoverzicht hieronder, of bekijk het draaiboek van de Week van de Lentekriebels.

Materialenoverzicht Week van de Lentekriebels

Kosten

Deelname aan de Week van de Lentekriebels is gratis. Je kunt de projectweek verder invullen met materialen, gadgets en activiteiten om er een leuke en feestelijke week van te maken. Aan het gebruik van een erkend lespakket zijn wel kosten verbonden. Die kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte en het soort lespakket. Na aanmelding ontvangt de school een kortingscode voor verschillende gadgets. De kortingscodes zijn niet geldig voor de lespaketten.

Meld je hier aan voor de Week van de Lentekriebels 2023

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.