Zoeken
Onderwerp

Week van de Lentekriebels: Materialenoverzicht

Doen jullie als school mee met de Week van de Lentekriebels? Op deze pagina vind je het draaiboek, gadgets, stickers en allerlei ondersteunende materialen die je kunt gebruiken bij het organiseren en leuk aankleden van de Week. Deze materialen zijn ontwikkeld door Rutgers en de GGD’en samen met experts. De materialen gebruik je als school bij voorkeur boven op de door jullie gekozen erkende lesmethode in een doorlopende leerlijn.

Invulling Week van de Lentekriebels

Scholen mogen zelf bepalen hoe zij de Week van de Lentekriebels inrichten. Rutgers en de GGD’en adviseren scholen om tijdens de Week gebruik te maken van een erkende lesmethode met een doorlopende leerlijn. Een lijst hiervan is te vinden op het Loket Gezond Leven (RIVM).

Bezoek het Loket Gezond Leven

Handleiding Week van de Lentekriebels

In deze handleiding lees je meer over relationele en seksuele vorming en de Week van de Lentekriebels. Je krijgt handvaten voor de organisatie en tips voor de voorbereidingen en de invulling van de Week.

Download de 'Handleiding Week van de Lentekriebels: organisatie op school'

Impressies & voorbeelden

De afgelopen jaren hebben al veel scholen in heel Nederland deelgenomen aan de Week van de Lentekriebels.

Bekijk hier een impressie

Gadgets Week van de Lentekriebels

Hieronder vind je een overzicht van gadgets die je kunnen helpen om van de Week van de Lentekriebels een leuke belevenis te maken. De meeste van deze materialen zijn ontwikkeld door Rutgers en de GGD’en samen met experts. Scholen die zich aanmelden voor de Week van de Lentekriebels ontvangen een kortingscode voor 10% korting op gadgets.

Uitlegposts over de Week van de Lentekriebels

De posts met uitleg zijn te delen via socialemediakanalen en oudercommunicatie-kanalen van school. Ze bevatten een beknopte en duidelijke uitleg op de 4 meest gestelde vragen rondom de Week van de Lentekriebels.

Download de uitlegposts

GIFje Week van de Lentekriebels

Leuk voor kinderen om te delen in What’sApp-groepen of voor op de social media van school. Stuur een GIFje met Week van de Lentekriebels in gebarentaal. Het GIFje staat tussen de GIFs op Whatsapp, zoek op ‘lentekriebels’.

Download de GIF

Informatieflyer Week van de Lentekriebels

Flyer met algemene informatie over de Week van de Lentekriebels.

Download de informatieflyer

Logo Week van de Lentekriebels

Download het logo

Download de animatie hier

 

Lentekriebelslied

Maak van de Week van de Lentekriebels een feestje met het officiële lentekriebelslied. Beluister het liedje en bekijk de bijbehorende clip hieronder via YouTube. Je kunt het lied ook downloaden:

Meer over het Lentekriebelslied en downloaden

Certificaat

Dit certificaat kan zelf door de school worden aangepast en uitgereikt aan ieder kind dat heeft deelgenomen aan de Lentekriebels. Je kunt ervoor kiezen deze uitreiking een officieel tintje te geven.

Certificaat Week van de Lentekriebels
Seksuele vorming op het basisonderwijs

Weer weten over het geven van seksuele vorming op het basisonderwijs?

Basisonderwijs

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.