Zoeken
Onderwerp

Voorbeelden aanpak Week van de Liefde

Van 8 tot en met 12 februari vond de Week van de Liefde 2021 plaats, met als thema Liefde online. Vanwege de lockdown kon dit niet fysiek op school plaatsvinden. Ben je benieuwd naar leuke voorbeelden van hoe scholen en GGD-en dit hebben aangepakt? Je vindt ze hier.

Rudolph Steiner College – Relationele en seksuele vorming via de ELO

In de Week van de Liefde heeft iedere mentor aandacht besteed aan relaties en seksualiteit. Er was een speciale elektronische leeromgeving ingericht met o.a. filmpjes van Lang Leve de Liefde met daarna discussies in break-out rooms, stellingenforums, de game Can You Fix It?! en opdrachten zoals het schrijven van een gedicht.

Daarnaast werden er twee schoolbrede acties offline uitgevoerd:

  • Love Letters: Iedere leerling stuurde een brief met daarin wat liefde voor hem of haar betekent.
  • Roos aan de deur: leerlingen beargumenteerden wie er een roos verdiende. De 10 mooiste inzendingen ontvingen een roos aan de deur.

Liefs uit Zoetermeer

In Zoetermeer hebben GGD Haaglanden en samenwerkingspartners de scholen ondersteund door liefdesbrieven te sturen voor docenten en leerlingen. In de brieven staan tips en informatie op het gebied van liefde, relaties en seksualiteit.

Seksuele vorming op het voortgezet onderwijs

Lees hier meer over het onderwijzen van seksuele vorming op het voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.