Zoeken
Rutgers verbindt onderzoek, praktijk en Advocacy.

Ons verhaal

Visie en missie

Rutgers strategie voor 2017-2020 is jongeren versterken, om gezond en gelukkig te leven. Rutgers’ visie is: Mensen zijn vrij om seksuele en reproductieve keuzes te maken, met respect voor de rechten van anderen, in een samenleving die ze daarin ondersteunt.

Rutgers geeft voorlichting en verbetert de toegang tot informatie en zorg en versterkt professionals, organisaties en samenlevingen. Rutgers verbindt onderzoek, implementatie en pleitbezorging.

Drie pijlers

  • Programma-implementatie richt zich op toegang tot brede en kwalitatief hoogstaande seksuele en relationele vorming; op seksuele en reproductieve gezondheidszorg en op acceptatie van en begrip voor de seksualiteit van jongeren. Hierbij werkt Rutgers intensief samen met professionals en lokale partner- organisaties.
  • Het onderzoek is gericht op wetenschappelijk onderbouwen en evalueren van interventies, het ontwikkelen van indicatoren voor seksuele gezondheid en het monitoren daarvan. Ook bij onderzoek werkt Rutgers samen met partners.
  • Met pleitbezorging beïnvloedt Rutgers de ontwikkeling, aanpassing en uitvoering van beleid. In Nederland, via overheden van andere landen en via internationale organisaties. De pleitbezorging van Rutgers kenmerkt zich door een positieve benadering van seksualiteit en gaat uit van seksuele en reproductieve rechten van zowel jongeren als volwassenen.
Over Rutgers

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.